Това е много специфична тема, която ме вълнува от 16 септември. Тогава се появи в живота ми сопола и предаде една друга философия на съществуването ми. Наскоро осъзнах, че 40% от ежедневието ми минава в преследването му. Целта ми е да го хвана преди да бъде облизан от дъщеря ми или размазан по бузите, които веднага започват да лъщят. Но ако си мислите, че същността на сопола е толкова простичка, дълбоко грешите. Ето няколко примера за сериозността на темата:

Сополът е проблематичен. Той е този, който нарушава хармонията и спокойствието в ежедневието ни. Точно като проблемите, които човек среща в стремежа си да постигне онова заветното нещо, което удовлетворява душичката му. Обаче няма страшно. Сополът може да бъде избърсан, да се третира с капки за нос, да го издърпаш с прахосмукачка, да му разкажеш играта направо. Точно като с проблемите, намираш им решение. Понякога е необходимо повече време, но ти пак намираш решение. Защото не може един сопол, т.е. проблем де, да те победи. Нали така?

Сополът бива зелен и безцветен. Този зеленият е доста по-упорит, а другият е малко по-малко упорит. Точно като проблемите в живота. Едните са по-сериозни, другите не толкова. Същността на нещата е, че подходът при третирането на двата вида сопола е различен. За по-гадния трябва време и доста повече търпение. За безцветния, когато си го хванал в началото, усилията, които ще вложиш в преследването му, ще са значително по-малко. Не е ли същото и с проблемите в ежедневието ни? Важното е, че и двата вида сопола могат да бъдат премахнати с търпение, желание и капки за нос.

Сополът е слузест. Това им качество ми е любимо. Понякога ти се изплъзва между пръстите като решенията на проблемите. Но при вторият опит винаги ги хващаш. Важното е да не се отчайваш. Колкото и да са слузести и хлъзгави проблемите винаги си намират майстора. От мен да го знаете!

Без сопола не може. Не може и без проблеми. Съветът ми да не ги гълтате тия сополи, за да не предизвикат по-сериозна инфекция. Точно като с проблемите. Не ги задържайте в себе си, не отлагайте решението им. Издухайте ги от носа си и третирайте с капки.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *