Ако Хорейшио (рижавият детектив от „От местопрестъплението: Маями“) познаваше поне един българин, щеше веднага да го призове към екипа си за разследване на най-коварните престъпления. Такава сплотеност у нас цари, когато става въпрос за нечия кончина, чужда да е само, че юруш като стадо овце започваме да си врем разследващите носове, там където не ни е работа. А и не разбираме от тази работа. А и е грозна работа да обсъждаш по пейките кой убил от любов, за пари или друго си. Ама как да се сдържим като е толкова любопитно.

А ето и последните новини по случая „Разследване по български“

Вчера, в късния следобед, около 16:00 часа баба Пена и Дора бяха забелязани да разговарят тайно в Докторската градинка на родната столица. Случаен минувач дочул разтърсващи разкрития по случая „Разследване по български“. Припомняме, че в понеделник мъртъв беше намерен, в храстите на Борисовата градина, видния гълъб Гого, за когото се смята, че е удушен от някое софийско куче. Причините още не са изяснени. Ексклузивно за STARA TV, таен източник съобщи, че двете баби крият значима информация по случая.Дочуто е предположение, че гълъбът Гого бил замесен в схема за разпространение на незаконно просо. Материалът бил вкарван от специални мулета-гугутки от Богота, меката на просото. По статистика на Гълъбовската информационна агенция за последните 6 години България е на първо място по трафик на просо. Тайният източник споделя още, че според баба Дора, Гого имал и любовница, чийто мъж разбрал за тайната афера и решил да си отмъсти на прелюбодейците. Не са намерени обаче следи от присъствие на гълъбица в деня на убийството. Ето защо баба ти Дора най-вероятно не е права. В края на разговора между двете жени на преклонна възраст се развихрил див скандал, който едва не преминал в бой. Причината за това бил спора дали пък гълъбът Гого не откраднал солидна сума пари от друг свой събрат, чието име обаче те забравили. За щастие обаче по думите на тайния ни информатор бабите си тръгнали невредими от Докторската градина. Случаят остава неизяснен. Но ако и вие имате предположения или дочуете нещо, пишете ни на novinite@stara.bg. Още подробности очаквайте в късната ни емисия.

П. С. Текстът е провокиран от реален разговор между две възрастни жени относно случилите се убийства. Най ни е интересно чуждото нещастие.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *