Ще ви споделя някои интересни коментари и въпроси, задавани в моя иначе спокоен и скромен живот. Оказва се, че те са познати и на сестра ми. Интересно ми е да споделите дали и на вас са били задавани.

Ето за какво говоря. Аз съм от тези жени, които са си създали навика сутрин, кoгато станат, да отделят 10 минути освен да си измият зъбите и лицето, но и да се гримират. Старая се винаги да не пропускам този мой ритуал. Истината е, че не винаги ми се получава. Дали съм си легнала уморена, дали съм си отпуснала душичката с чаша/две повече винце вечерта или просто не е звъннал будилника, резултатът от всичко е, че винаги попадам в графата „закъснели за работа“. Тогава единствена мисъл в главата ми е да се облека и да се телепортирам мигновено в офиса.И тук идва време за моя любим въпрос от страна на колегите: Добре ли си, нещо бледа ми изглеждаш? С усмивка им отговарям: “Добре съм, просто днес не успях да се гримирам!“. Веднага си казвам наум: “Ех, ако ме бяхте видели и с естествения вид на косата ми…“. Тя е някакво подобие на слама, гнездо или разплетена дамаджана. Директно щяха да си ме пратят на лекар. Колеги, благодаря ви за загрижеността.

Но любимият ми коментар е ненадминат. Както по-рано ви споменах, моята сестра също е изпадала в подобни ситуации. Вместо загриженост от колегите си, тя е получавала култовата и за двете ни фраза: “О, Мария, днес си като измита чиния!”. Когато се сетим, винаги се смеем от душа, защото чувството за самоирония е много ценно качество. Радвам се и се усмихвам на тези въпроси и коментари. Така оценявам придобития навик да отделям 10 минути сутрин за лек и освежаващ грим.

За дневната си визия използвам BB крем, спирала, nude сенки, гланц за устни, задължително хайлайтър и молив за вежди.

П. С. И да ви призная, мили читатели, понякога няма нищо лошо да си „измита чиния“. Защото да си чист човек е предимство.

Автор: Веселина

8 Comments
 1. От съвсем скоро съм в грим средите. Мъжът ми не ме харесва с грим, външният свят предпочита “по-пипнатата” Надежда, а на мен ми е доста трудно да се гримирам. Като цяло, няма как навсякъде всичко да е окей. Затова, независимо от всичко и всички, не забравям да си сложа настроението и усмивката и кой каквито чинии иска,такива да вижда!

  1. Това е най-хубавият грим! 🙂 <3 Нека виждат усмихнати "чинии". 😀

 2. Много красива 🙂
  по темата: аз съм също от отбора на ‘ измитите чинии’ и ми е супер така 🙂 дори мъже са ми казвали,че ме харесват по-естествена. няма да е лошо да се науча и аз да почертавам естествената си красота:))

  1. И аз съм забелязала, че някои мъже предпочитат естествения вид на една жена. И едно голямо браво на тях! Но съм и “за” леко да подчератаваме чертите на лицето си. 🙂 Не е трудно, с малко търпение и тренинг нещата се получават. 🙂

 3. Аз обичам едни други коментари – има дни, в които изглеждам начумерена (дали съм и вътрешно такава, е отделен въпрос), и някой се втурва да ми обяснява как е важно да съм по-усмихната, по-весела, абе зелка 😀 Не, не искам да съм вечно усмихната, защото това за мен е маска, не съм такъв тип характер, и няма да се усмихвам, само заради чуждите препоръки. Моята логика е, че никой не знае чуждата история и не е бил в неговите обувки, че да дава екзистенциални съвети, па макар и само за едната усмивка. Ако душичката ми страда, или нещо ме е накарало да изглеждам угрижена, ще си ме гледат такава!

  Целувки,

  Алекс

 4. С две ръце “ЗА!” естествената красота, както и за това да подчертаваме именно нея. Но момичета, имайте предвид, че когато един мъж каже, че харесва жената да е естествена, той има предвид гримирана. Мъжете си представят, че това е нормално изглеждащата жена, а не такава със сенки или торбички под очите, някоя нещастна пъпка, появила се точно в центъра на челото или носът й преди важна среща, или чорлава коса, сплескана на темето от спането. Естествената красота за мъжете са румени бузки, леко оцветени устни и лъскави “живи” коси, които само ние си знаем как да постигнем ;). Така че не се колебайте да подчертавате красотата си с лек грим. Първо – в това няма нищо лошо. И второ – няма нужда от десетки пластове наслоен фон-дьо-тен или спирала, както и от топирани, непомръдващи от количеството напръскан върху им коси, но самите вие ще се почувствате много по-красиви за себе си ако скриете сивкавите тъмни гадове под очите си, за да откриете сияйния си поглед 🙂 А уикенда оставете на почивка и за косата, и за кожата си – хидратирайте я, масажирайте я, галете я, обичайте я!

  1. Ралица, има толкова истина в думите Ви! Любимо ни стана за румените бузки, оцветените устни и живите коси. Благодарим Ви, че се включихте! 🙂

 5. Ти си красива! Така че спокойно можеш да си позволиш натурален вид 🙂

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *