Честно да си призная още от малка ми се иска да бъда бляскаво момиче, да се поотъркам у някоя друга звезда, та да заблестя и аз. Детски и наивни мечти, намерили отражение в моето пораснало настояще. Та ако продължа да си мечтая, с най-голямо удоволствие бих се поотъркала у Джон Сноу. Нали се сещате за Game of Thrones.Ако трябва да бъда малко по-сериозна, смятам да ви представя няколко бляскави визии за някоя друга премиера на филм, коктейл по холивудски, или кръчма с приятели в Перник. И за да ви докажа, че всичко е  постижимо, ще помоля моята сестра да избере някоя от грим визиите, тази която и е на душичката, и да я пресъздаде по свой начин. Подчертавам, че тя е човек, който си нанася сенките с пръст! Тук е моментът с едно изречение да представя себе си: Отнасям се с любов към изкуството да гримираш, без да претендирам за величие. Не настоявам да нося титлата „makeup artist”. Името ми е Веселина. С по-малко претенции и повече действие.

*Няма да използваме фотошоп в постовете ни, защото уважаваме бръчките си. Смятаме, че са яки.

Ето и стъпките с използваните продукти:Nyx – база за сенки. Нанасям върху целия клепач. Полезен и нужен продукт, ако искате сенките да издържат по-дълго върху окото, ако обаче не разполагате с такава, не е голям проблем.

Claris, Urban Decay и M.A.C – аз предпочитам да използвам кафявата гама, но вие може да използвате друг цвят какъвто душичката ви поиска. Лично аз нанасям по-светлите цветове на „подвижната” част на окото – клепача, а във външния край на окото по-тъмните цветове. Вие можете да нанесете само един цвят, всичко е въпрос на виждане.

Молив за очи Гурмандиз – използвам кафяв. Предпочитам молива да е по-мек, нанася се сравнително лесно. Следвам линията на окото. Като не изострям много линията във външния край.

Nyx – “лепило“ за брокат.* Това е бюти продукт. За съжаление без него няма да можем да залепим блясъка. Подчертавам, че алтернативи като „Капчица“ не са никак добър вариант. Честно да си призная, когато за пръв път изпробвах този грим имах само брокат. Отворих куфарчето и видях, че имам лепило за мигли. Е, моята душичка не се стърпя и залепих броката с него… До тук ще спра. Мисля, че всичко е ясно.

Nyx – цветен брокат. Може да си изберете различен цвят. Аз се спрях на златист и син.

Спирала Guerlain  предпочитам за дълги и обемни мигли.

*Когато вече съм нанесла базата, сенките и молива, взимам плоска четка, с която нанасям лепилото само там, където искам да има брокат. С друга четка взимам от броката и нанасям върху лепилото. Ако нямате четки, използвайте клечка за уши.

Ето и резултата:Искам да отбележа, че сестра ми не нанесе продуктите с пръст и постигна прилична визия:Автор: Веселина

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *