В следващите няколко реда искаме да погледнем към себе си. Такива, каквито сме. Без заблуди. Защото е редно да се вслушваме в мислите си и да се вглеждаме в действията си.

Такива сме:

Грешни. В някои моменти. И не защото нямало безгрешни хора, а защото това е естествена наша природа. И когато възприемем тази една философия, грешките стават поправими. Но не като да може да ги изтрием с гумичка, а по-скоро да ги приемем и признаем. Не пред другите. Пред себе си.

Несправедливи. В някои моменти. Несправедливостта е неизбежна, защото всеки носи своята си истина. Когато бъде отхвърляна и задраскана от другите, става несправедливо. Истините са различни и индивидуални. Ето защо трябва да се уважават, а не оспорват. От там нататък изборът е личен дали ще я припознаем за своя.

Неискрени. В някои моменти. Кого ли всъщност лъжем? Някой друг или себе си? Без значение. Когато се опитваме да потиснем някакво чувство, за да го заменим с друго, става неискрено. Всъщност така пренебрегваме себе си.

***

Безгрешни. В някои моменти. Когато усещаме спокойствието на душичките си. Тогава не грешим, а чувстваме увереност. В доброто. Онази човешка норма, която кара хората да бъдат щастливи.

Справедливи. В някои моменти. Справедливостта ни дава самочувствието да бъдем равни с другите човеци. Да не принизяваме никого. Да даваме на другите тази правда, която искаме за себе си. Която сме склонни да възприемем и ние самите. От която няма да ни боли.

Искрени. В някои моменти. Със себе си. Пред себе си. С другите. Пред другите.

Такива сме хората. Различни в моментите от живота. Необходимо е обаче да сме осъзнати. И по-често да се вслушваме в мислите си и да се вглеждаме в действията си.

На този ден преди година стартирахме блога „За душичката“. Тогава решихме да се покажем „такива, каквито сме.“. Споделихме част от себе си. Доверихме се на вас. Вие ни се доверихте. Харесахте ни, други не толкова. Признателни сме и обещаваме да продължаваме да бъдем „такива, каквито сме“, защото това е честният избор.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *