Беше много топло, даже горещо, седяхме със сестра ми до един чукан на лозето. Почивахме си и си мечтаехме. Бяхме потни от копаенето на лозето. Мечтаехме, гледайки морето, което беше ейййй там, и ние да отидем на почивка като другите деца, а не цяло лято да сме на лозето. Помагахме на татко и дядо, което също си имаше чар. Заслужваше си, защото нямаше нещо по-хубаво от това да чуем татко как ни хвали вечер пред мама колко сме му помогнали и колко се гордее с нас.

Беше много топло, даже горещо, Джонката (кученцето на село, те всички кученца се казваха Джонки, но това е друга тема) винаги започваше да лае, когато чуеше шума на джиповете с курортисти. Курортистите, както ги наричаше дядо, са туристи, които идваха на сафари в нашето село. Джиповете се спускаха със силна скорост по баира на селото, туристите викаха и се пръскаха с вода. Ние излизахме със сестра ми на улицата и им махахме. Мечтаехме си и ние един ден да сме курортисти в някоя държава.

И днес благодаря, че усещам морската вода по тялото си, благодаря, че съм курортистка. Благодаря, че душичката ми има възможност да види красотите по света. Споделям с вас тази галерия с надеждата, че и вашите малки мечти от детството се сбъдват или тепърва ще станат реалност.

Насладете се на Южна Италия.

Alberobello

Sorrento
CapriPompeii

Amalfi
Positano
Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *